Nieuws

Lees en bekijk hier een aantal van EcoFysio haar avonturen!

De EcoFysio checklist in het ASR- inkoopbeleid 2025 van Paramedische zorg!

A.S.R. streeft al jaren naar een duurzame manier van werken. We kennen hen ook wel als een koploper in dit verhaal. Vrij vertaald, ze staan voor duurzaam beleggen, duurzaam verzekeren en duurzaam hypotheek verstrekken. 

 

"Het bestaansrecht van a.s.r. is mensen helpen. We helpen klanten bij het delen van risico’s en het opbouwen van vermogen voor later. "

 

Afgelopen jaar hebben ze duurzame initiatieven in de paramedische zorg gezocht. Toen vonden ze de EcoFysio duurzaamheidschecklist! Deze hebben ze middels een link in het beleidsdocument van inkoop voor paramedische zorg geplaatst (op pagina 11).  

Ben je ook nieuwsgierig hoe A.S.R. dit heeft gedaan. Klik dan hier onder voor het document "inkoopbeleid 2025 paramedische zorg" of bekijk het op de pagina van A.S.R.

Inkoopbeleid 2025 Paramedische Zorg 1 Pdf
PDF – 3,3 MB 86 downloads

EcoFysio bij Global Physio Podcast

Samen met Adriaan Reusink en Melvin Bos heeft Rosanne met Global Phsyio haar eerste podcast opgenomen. Gepassioneerd verteld ze over fysiotherapie, en de onze rol in een duurzaam zorgsysteem. Wij zijn ontzettend blij met deze kans om de visie van EcoFysio te delen! Veel luister plezier. 


Download hier jouw duurzame checklist!

In samenwerking met het KNGF en stichting Stimular hebben wij donderdag 1 februari een duurzame checklist gelanceerd. We hopen hiermee fysiotherapeuten en andere eerstelijns zorg een handje te helpen met duurzamere keuzes te maken. Je kan vandaag nog beginnen! Het hoeft niet een extra opgave te zijn, juist met veel dingen gaat het om minder doen. Het groene (goede) doen geeft vaak energie! 

BELANGERIJK! Vergroenen doe je samen. Kijk binnen je omgeving wie ook gemotiveerd is en start samen je Green Team op binnen jullie mogelijkheden aanpassingen te doen. Heb je geen medestanders? Neem dan contact met ons op.

Duurzaamheids Checklist Voor Fysiotherapeuten Pdf
PDF – 2,6 MB 176 downloads

"A call for action" voor groenere fysiotherapie

Hier lees je ons artikel wat geplaatst is in het vakblad FysioPraxis augustus/september 2022. Een oproep aan alle fysiotherapeuten om ook in actie te komen voor onze aarde.


Webinar met onze eigen Ton Gevers

Op het Environmental Physiothearpie Associaton Festival heeft Ton een interessant vanuit filosofisch perspectief bekeken webinar gegeven. Deze is speciaal voor jullie opgenomen. "Have we ever treated the patiënt?" Een nieuwe frisse blik op wie de patiënt is, mogelijk verandert dit jouw kijk.  

We zijn benieuwd!


Sustainable Physio: hoe doe je dat?

Kije Brinkhoff laat zien hoe hij in zijn fysiotherapie praktijk KijFit duurzamer onderneemt!

Deze opnames zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Stimular, die ondersteunen bij het verduurzamen in de (eerstelijns)zorg.


Een klimaat gesprek voeren met EcoFysio

EcoFysio op het podium bij Het Duurzame Zorg Cogres de Green Deal 3.0 van het VWS.


Een klimaat gesprek van waarde

Tips en Trics over hoe je een klimaat gesprek aan kan gaan. Een gesprek met jouw patiënten, je leidinggevende, je leveranciers of thuis met je partner en/ of kinderen. 

Het kan best ingewikkeld zijn om een hart tot hart gesprek te voeren met iemand met wie je van mening verschilt. Stel je voor dat jullie lijnrecht tegen over elkaar komen te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Hierdoor kan je beslissen juist dit soort gesprekken uit de weg te gaan..

Wij hebben veel aan de tips gehad die op deze afbeelding (rechts) zijn weerggeven.  Deze tips hebben ons inspiratievolle en betekenisvolle gesprekken opgeleverd. Met deze tips geen frustrerende en onvruchtbare gesprekken meer. Deze gesprekstechnieken openen deuren. Je komt tot de kern en in verbinding. Wie wil dit nou niet? Zo kom je met de ander tot verandering. 

Succes met het planten van een zaadje tot gedragsverandering, wie weet ontkiemt tot iets prachtigs!


The Secret to Talking about Climate Change

Inspiratie: Talking about climate change with friends and family can be intimidating. Here's the secret to making it easier and more effective.