Over ons

Verbinden van fysiotherapie met duurzaamheid

EcoFysio is een platform waarop je als fysiotherapeut uitgenodigd wordt om initiatief te nemen richting jouw omgeving. Zo zet jij een duurzame verandering in gang. Jij bent een inspiratiebron voor collega zorgverleners en patiënten.

EcoFysio levert een bijdrage aan het leefbaar, gezond en vitaal houden van de aarde voor alle levende organismen.


Ontstaanswijze

Geweldig dat jij ook jouw fysiotherapiepraktijk wilt gaan verduurzamen! Rosanne (heeft 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt in een eerstelijns praktijk in  Groningen) heeft voor jou uitgezocht hoe duurzaamheid binnen fysiotherapie mogelijk is. Dit is haar verhaal:

 

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf én vergeet je praktijk niet”

Al langere tijd hield ik mij bezig met wat er gaande is rondom ons klimaat. In mijn persoonlijke leven zette ik dan ook al (kleine) stappen om bij te dragen aan een meer gezonde, vitale en leefbare wereld. Zoals vegetarisch eten en bij het kopen van nieuwe producten nagaan o f er een duurzamere optie is. Soms kostten die veranderingen best wat moeite, maar nu voelt het als een verrijking en vind ik het een goede bijdrage aan een gezondere wereld.

 

Duurzaamheid in de fysiotherapiepraktijk: Hoe?

Door de aanpassingen in mijn persoonlijke leven ben ik mijn aandacht ook gaan richten op de milieuaspecten van mijn werk als fysiotherapeut. Ook als fysiotherapeut wilde ik bijdragen aan een duurzamere en gezondere wereld, maar het ontbrak mij aan inzicht hoe dit te doen en waar te beginnen. Ik overzag het grotere geheel niet.

 

 

Hoopvol en enthousiast!

In de zomer van 21 zomer besloot ik om mijzelf er verder in te gaan verdiepen en ben ik de fulltime master Healthy Ageing Professional gaan volgen. Inmiddels ben ik afgestudeerd. Wat ik tot nu toe al ontdekt heb is hoopvol! Er zijn diverse mogelijkheden om ook binnen de fysiotherapiepraktijken te verduurzamen. Met simpele en praktische mogelijkheden. Ideeën en toepassingen waar ik zelf nooit was opgekomen. Hier word ik enorm enthousiast van!

 

Nog veel te ontdekken: help je mee?

Mijn ontdekkingen deel ik graag met jullie! Precies daarom ben ik samen met ons team EcoFysio gestart. Een platform waar fysiotherapeuten ervaringen delen en elkaar helpen de fysiotherapeutische zorg duurzamer te maken. Er is nog veel meer te ontdekken als het gaat om duurzaamheid in de fysiotherapiepraktijk. Help je mee ontdekken en verduurzamen?