Hoe vergroot u de levensduur van uw behandelbank en zorgt u ervoor dat deze zo duurzaam mogelijk is? 3 tips!

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 13:49

Bij Refyzzius vinden we duurzaamheid erg belangrijk. De doelstelling van de Nederlandse regering is namelijk dat we in 2050 100% economisch circulair zijn. In een circulaire economie bestaat geen afval meer. Dat komt doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Het herbekleden van behandelbanken is dan ook een bewuste duurzame keuze. In deze blog geven we 3 tips om de levensduur van uw behandelbank te vergroten en de duurzaamheid te verbeteren!

1. Herbekleden is voordeliger dan vernieuwen

In de praktijk zien we vaak dat bij slijtage van de bekleding alles door de leverancier van de behandelbank/onderzoekstafel vernieuwd wordt: onderplaat, schuim en bekleding. Dit is echter vaak helemaal niet nodig en een onnodige verspilling van goed materiaal. Met het herbekleden van een behandelbank kijken wij wat écht vervangen moet worden en hergebruiken we wat nog goed is. Waarom een nieuwe behandelbank of onderzoekstafel kopen als alleen de bekleding aan vervanging toe is? Herstofferen van een behandelbank is daarmee niet alleen een duurzame keuze, het scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

2. De keuze van het materiaal

Met herstofferen pakt u alleen datgene aan dat aan vervanging toe is. Hierbij kijken wij altijd naar de keuze van het materiaal, dat een grote rol speelt bij de duurzaamheid van de behandelbank. Bij Refyzzius staat kwaliteit voorop, zeker in de keuze van het materiaal. De materialen die wij gebruiken zijn wellicht iets duurder in aanschaf, maar ze gaan veel langer mee dan andere, goedkopere materialen. We kiezen er bewust voor om geen goedkoop skai of pvc aan te bieden voor de herbekledingen. Voor u zou de prijs van de herbekleding dan goedkoper lijken, maar uiteindelijk is dit duurkoop en zal de bekleding van uw behandelbank eerder opnieuw aan vervanging toe zijn.

Daarnaast hebben al onze materialen een sanitized keurmerk. Dit betekent dat het materiaal bacterie- en schimmelwerend is. De materialen worden vanwege de eigenschappen en de hoge hygiënestandaard ook in ziekenhuizen gebruikt. We kijken altijd met u welk materiaal het beste bij uw praktijk past. De keuze van het materiaal zorgt er dus ook voor dat uw behandelbank langer meegaat en is daarmee tevens een duurzame keuze!

3. Investeer in een professionele partner

Naast het vervangen van onderdelen en de keuze voor goed materiaal speelt nog een ander aspect een belangrijke rol bij het vergroten van de levensduur van uw bank. Namelijk: investeren in een professionele partner. Op die manier heeft u altijd een betrouwbare partner die samen met u de stip op de horizon in zicht houdt: het vergroten van de levensduur van uw bank en de verbetering van de duurzaamheid. Een partij die eerlijk advies durft te geven, transparant is en snapt dat u zich het liefste focust op wat u het liefste doet: goede zorg bieden aan uw cliënten.

Refyzzius is zo’n partner. We zijn onafhankelijk van een merk of leverancier, werken landelijk en rekenen geen voorrij- of servicekosten. We focussen ons alleen op herbekledingen van behandelbanken, behandelstoelen, onderzoek- en massagetafels en toebehoren (zoals krukken en oefenmateriaal) binnen de gezondheidszorg 1e lijns en instellingen. Dat maakt ons een expert op dat gebied. Om u in alle gemakken te voorzien, zorgen we altijd voor beschikbaar leenmateriaal en leveren we binnen 2 weken, zodat de doorlooptijd van herbekleding snel is. Wij kunnen waar behoefte of waar het nodig is aanpassingen/verbeteringen doorvoeren bij het herbekleden, zonder tekort te doen aan de ISO-certificering. Ook werken we nauw samen met derde partijen voor onderhouden en reparatie. Hierdoor kunnen wij snel voor u schakelen als er iets niet goed is buiten de bekleding om. Alles om ervoor te zorgen dat uw behandelbank in topconditie is en blijft!

 

Kortom: de levensduur van uw behandelbank kunt u zelf enorm vergroten door aan een aantal voorwaarden, zoals materiaalkeuze, herbekleding en investeren in een goede samenwerking, te voldoen. Wilt u weten wat Refyzzius voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met RefyzZius op!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.